לשון הרע בקליפת אגוז.

0. האינטרנט הביא לא מעט שינויים בעולם שלנו; המשמעותי ביותר מבינהם הוא היכולת לפרסום מהיר, זול וזמין לכל אחד. אותו שינוי הוריד משמעותית את החסמים לפרסום של מידע וליכולת של…

להמשך קריאהלשון הרע בקליפת אגוז.

כמה פיצוי מגיע לתאגיד על הפרת זכויות יוצרים?

אחד מהסעיפים הנשכחים מלימודי המשפטים הוא סעיף 10 לפקודת הנזיקין. סעיף זה, קצר וממצה, קובע כי "תאגיד לא ייפרע פיצויים בשל עוולה אלא אם גרמה לו נזק". משמעות סעיף זה…

להמשך קריאהכמה פיצוי מגיע לתאגיד על הפרת זכויות יוצרים?

הטרדה ברשת, סקירה תיאורטית ומעשית

הפוסט המובא כאן הועבר כהרצאה למתנדבי עמותת אשנ"ב בתאריך 31.12.2007. האינטרנט משתרעת על גבי מרחבים וירטואליים רבים. היא יכולה לשמש אותנו לעבודה, להכיר את המשפחה הקרובה שלנו ולדבר איתה, לחלוק…

להמשך קריאההטרדה ברשת, סקירה תיאורטית ומעשית

על חשיפה אגבית של פרטי גולשים בתביעות לשון הרע

לפני שנה פחות יומיים, החליט בית המשפט בפנסילבניה (במסגרת הליך ביניים, כלומר לא החלטה סופית) כי כתובת IP לבד אינה עילה מספקת לקבלת תביעה על פניה. לדבריו "הדבר אפשרי שהנתבעת…

להמשך קריאהעל חשיפה אגבית של פרטי גולשים בתביעות לשון הרע

חשיפת IP של בלוגר על ידי בית המשפט – חדשנות?

כב' השופט אורן שוורץ הורה שלשום על חשיפת פרטי הIP של הבלוגר הכותב את הבלוג "מה מתרחש בשערי תקווה" (בש"א 4470/07 ברלומנפלד נ' גוגל); לכאורה, כותב הבלוג האנונימי הוציא דיבתם…

להמשך קריאהחשיפת IP של בלוגר על ידי בית המשפט – חדשנות?

סמכות בית המשפט בתביעות לשון הרע

אנחנו נוטים לחשוב, לעיתים, שמערכת המשפט אינה משפיעה כלל על החברה וכל שהיא עושה הוא להטוות את המדיניות הראויה. לעיתים אנחנו חושבים שחוק צודק או פעולה מסוימת של הרשות המחוקקת…

להמשך קריאהסמכות בית המשפט בתביעות לשון הרע